• Almáskertünk
 • Almafajtáink
 • Partnereink
 • A gyógyító alma
 • Programkínáló
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • A gyógyító alma


  Az alma gyógyító hatásai:

  alma gyógyhatása, alma gyógyhatásai


  Az alma a rózsa-félék családjába tartozik. Tápértéke: tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, A vitamint, B komplex vitaminokat, kevés C vitamint. A B vitaminok rendkívül jó hatással vannak az emésztésremert serkentik a táplálék felszívódását.Számtalan régi mondás igazolja, hogy a távoli múltban az almát is a gyógynövények közé sorolták. Egészen különleges tisztelet övezte, mint a gyógyászat egyik hajtóerejét. Az a hatalmas gyógyító erő, amit ennek a csodálatos gyümölcsnek tulajdonítottak az ősi gyógynövényekkel foglalkozó emberek, kiemelte a gyümölcsök sorából.
   

  "Naponta egy alma távol tartja az orvost."

  "Mielőtt ágyba bújsz, egy alma, s az orvos koldulni megy ma."

  Az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:

  • Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, kóli baktérium okozta bélfertőzés,és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
  • Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.
  • Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
  • Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.
  • Az alma héját is együk meg a benne rejlő sokféle gyógyító hatás miatt. A zöld almákban több energia rejlik.
  • Sebfertőzés elkerülésére az almalevél antibiotikum tartalma miatt sebek előkezelésére a lemosásig, vagy a bekötésig jól használható.

   

  alma gyógyhatása, alma gyógyhatásaiAz alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.

  Érdemes tudni, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma. Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.

  Mindkét ízű alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

  Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene ALMAKÚRÁT tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk. Lehetőleg törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának más a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással. Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés.

  Keresse gyógyító almakúra-almatúra programjainkat a Programkínálatunk között, ill. Föngyöskert honlapunkon!   Az alma a magyar népi gyógyászatban:


  "Eleink gyógyászati céllal, mai szemmel igencsak meghökkentő formában, is magukhoz vették a tápanyagokban értékes gyümölcsöt."alma gyógyhatása, alma gyógyhatásai

  Országszerte elterjedt szokás volt, hogy vasszeget szúrtak a savanyú almába, majd egy idő múlva a szeget kivéve, a vasas almát fogyasztották. Ilyenkor az almasav és a vas reakcióba lépett, erjedés indult be, és még tejsav is keletkezett. A vasas almát sápkórra, vagyis vérszegénységre ajánlották - olvasható a pécsi orvosi egyetem farmakognóziai tanszékének legfrissebb hírlevelében.
   
  Mivel az alma héja flavonoidokban gazdag, a népi gyógyítók fontosnak tartották, hogy az almát hámozatlanul, sőt a magokkal együtt együk, mert így kapjuk meg a legtöbb vitamint, rejtett enzimet, ebben az esetben a ciánt, ami a tüdőhörgőket is tisztítja.   Még több információ a gyógyító almáról:

  Téli alma - a mindennapi egészség forrása:  Bálint gazda honlapja
  Almával kapcsolatos közmondások:  Közmondások

   

  Jó étvágyat!