• Almáskertünk
 • Almafajtáink
 • Partnereink
 • A gyógyító alma
 • Programkínáló
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Programkínáló


  Vállalkozásunk komplex ökoturisztikai programkínálattal várja szeretettel Vendégeit!
   

  Kóstolók:

  Vértesacsa festői környezetében a Kiss-Ujjhegyi Szőlőhegy színes KULCSOS PINCÉIBEN várjuk egy vagy több napos, hosszú hétvégére vagy többnapos rendezvényre érkező Látogatóinkat, ahol tartalmas kikapcsolódásban lehet részük.
   
  Igény szerinti összeállításban és mennyiségben kínáljuk saját és cégcsoportunk termékeit. 
   

  Borkóstoló
  A Kiss-Ujjhegyi és az Öreg-hegyi szőlők száraz és félszáraz fehér és vörös házias jellegű boraiból (egész évben)
   

  borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei       borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei


  Almakóstoló
  Almáskertünk hét féle almájából (szezonálisan aug. végétől október végéig)
   

  borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei

  Sajtkóstoló
  Etyek Ödönmajor gomolya jellegű kézműves „gyógynövényekkel ízesített” sajtjai azonban már most is kaphatók: lilahagymás, fokhagymás, bazsalikomos, kapros medvehagymás éssáfrányos szeklicés sajt (egész évben)

  Etyeken az Újhegyi-dűlőn SAJTÚTÁLLOMÁS NYÍLT. A gasztrosétányon egy felújított sváb présházban hagyományos módon készítünk sajtot, mellyel vendégeinket várjuk Csütörtöktől-Vasárnapig 12.00-18.0012.00-18.00 óráig. Etyek Ödön-majorban több mint ezer tejelő Holstein fríz tehén egy csoportja gyógyfüves legelőn legel, melyből készülnek az EtyekTej kézműves tejtermékei, köztük a gomolya és az érlelt félkemény, kemény sajtok. Látogasson el hozzánk! 
  Kapcsolat: www.etyekisajtuallomas.hu - tel.: +36 30 303 7824+36 30 303 7824

  Hamarosan Vértesacsán is nyílik Sajútállomás.

  EGÉSZséges tejtermékek kóstolója
  Etyek Ödönmajori Tehenészetből szállított valódi friss tej és belőlük készült egyéb tejtermékek (tejfel, túró, vaj), s a prémium minőségű túródesszerteket (Túró Gyuri és Túró Juci). 2012. őszén Tirolban rendezett XI. Nemzetközi Sajtolimpián a nemzetközi zsűri, arany éremmel tüntette ki a Bicskei Mg Zrt. (társ cégünk) termékeit, a tejcsokoládés Túró Jucit és ezüst éremmel az étcsokoládés változatot, a Túró Gyurit. (egész évben) 

  borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei


  A kostolók árai:
  Árainkról és szolgáltatásainkról érdeklődjön a következő elérhetőségen:
  Bognár Sándor, tel: +36 30 221 07 60 +36 30 221 0760

   
   

  Gyümölcstörténeti túrák Vértesacsán:

  Az érdeklődők egy kellemes szakvezetett sétán keresztül bepillantást nyerhetnek Vértesacsa gyümölcstörténeti múltjába. Az érdeklődés szerint és az idő függvényében az alábbi programokkal várjuk a programra jelentkezőket, mely szabadon variálható, Vértesacsa Szőlőhegyi indulással.

  • Látogatás József nádor egykori Cseresznyésébe (1 ó)
  • Vadregényes séta a Ref. Pap-kert egykori gyümölcsösébe (1 ó)
  • 2014-ben májusi nyitástól kezdve Látogatás a Föngyöskert Népi Gyógyászati Park Tájgyümölcsös fajtagyűjteményében és az Acsai Pálinkaház látványfőzdéjében bemutatjuk Vértesacsa régi gyümölcsfajtáit, felhasználási formáit. (2 ó)
  • Pálinkakóstoló (1,5 ó)
  • Vetítéses előadás „A Gyógyító Gyümölcsökről” Kiss-Ujjhegyi Szőlőhegy présházában (1,5 ó) – beltéri létszám 20 főig korlátozott vagy jó időben sátorban


  Almáskerti hagyományőrző rendezvényeinket Cégünk másik üzletága szervezi: „Föngyöskert – A Kárpát-medence Nemzeti Gyógynövény és Fűszerkertje”.

   
   
  A gyümölcstörténeti túra árai:

   

  Szakvezetés (létszámtól függetlenül) 3.500,- Ft/óra
    LÁTOGATÁS ELŐZETES EGYEZTETÉS ALAPJÁN.
    Bejelentkezés: Becse Ildikó - Tel: +36 30 303 8089  vagy e-mail: info@fongyoskert.hu
  Pálinkakóstoló lilahagymás „zsíros deszkával” 5.500,- Ft / fő / 5 féle pálinka
    Bejelentkezés: Bognár Márton - Tel: +36 30 784 94 44 vagy e-mail: info@acsalma.hu
    A bemutatott pálinkák a helyszínen megvásárolhatók.


  Szálláslehetőség:

  Kínált programjainkra több napra érkező látogatóinkat, vendégeinket, kikapcsolódni vágyó családokat a közeli Felcsút Szúnyogpusztán 2013-ban épült Turistaházban tudjukelszállásolni.

  A szállás Felcsút Szúnyogpuszta majorban található, a Vértes-hegység keleti lábánál, paraszti hangulatú környezetben. Az épületben összesen 30 férőhely található. A szállóvendéget számára 6 és 8 ágyas, szobánként külön mosdóval és zuhanyzóval, valamint kiskonyhával ellátott egyedileg kályhával fűtött szobák várják egész évben. Sportolási lehetőséget a szállóvendégeknek a Turistaház melletti kb. 5000 m2-nyi gyepes játéktér biztosít. A szállás mellett parkolási lehetőség biztosított.
   

  borkóstoló, almakóstoló, sajtkóstoló, vértesacsa program, acsa gyümölcsei, szállás, szálláslehetőségSzállásdíj:*

   
  Nyári időszakban: 2.500,- Ft/fő/nap (ágynemű nélkül)
  3.000,- Ft/fő/nap (ágyneművel)

  Téli időszakban: 3.500,- Ft/fő/nap (ágynemű nélkül)
  4.000,- Ft/fő/nap (ágyneművel)

  *2014/15-es tanév

  Szállásfoglalás:

  A szállásfoglalás az alábbi ürlapon, ill. a sandorbognar@t-online.hu e-mail címen keresztül lehetséges.  Az Ön neve:
  E-mail címe:
  Üzenete:
  Biztonsági kód: CAPTCHA
   

  Étkezés:

  Meleg étkezésre ebédre és vacsorára nyílik lehetőség, helybe kiszállítva az Alcsútdobozi Vendéglőből kedvezményes, alacsony áron.
   

  Megközelítés:

  A Turistaház a Vértesacsai kulcsos pincéinktől kb. 10 km-re található. Kevés gyaloglással érhető el bármely kínálat programhelyszínünk a 811-es főút, ahonnan a szálláshelyig a Bicske és Székesfehérvár viszonylatban közlekedő helyközi autóbusz is egyszerű közlekedést biztosít. Javasolt buszállomás a (Vértesacsa-Szőlőhegy buszmegálló), a szálláshely pedig pár perc gyaloglással a Felcsúti buszmegállótól (Felcsút-Alcsútdoboz vasúti állomás bejárat buszmegálló) megközelíthető.